Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Νεα Ακρόπολη, η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου

Στην Νέα Ακρόπολη θεωρούν πως η δημοκρατία είναι από τα χειρότερα πολιτεύματα. Διδάσκουν λοιπόν ότι τα πολιτεύματα από το καλύτερο προς το χειρότερο είναι τα εξής:

Αριστοκρατία
Τιμοκρατία
Ολιγαρχία
Δημοκρατία
Τυρρανία

Βάσει των διδασκαλιών τους η αριστοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα. Δηλαδή η κυβέρνηση των "άριστων". Οι άριστοι αυτοί είναι σοφοί άρχοντες οι οποίοι θα μπορούνε να δούνε στην ψυχή του ατόμου και να πούνε τι είναι κατάλληλος να κάνει. Με άλλα λόγια θα διαλέγουν αυτοί ποιος είναι ο δρόμος στην ζωή του καθενός πολίτη, επειδή είναι πραγματικοί, ανιδιοτελείς "σοφοί"


Η Τιμοκρατία και η ολιγαρχία είναι ξεπεσμένες μορφές της αριστοκρατίας. Όταν δεν υπάρχει κανείς να κυβερνήσει, τότε έρχεται η δημοκρατία. Όταν η δημοκρατία είναι αδύναμη, κάποιοι πέρνουν την εξουσία με την βία και αυτή είναι η τυρρανία.

Στη συνέχεια σχολιάζεται πως η δημοκρατία είναι ουσιαστικά από τα χειρότερα πολιτεύματα γιατί ο κάθε άσχετος έχει μία ψήφο και όλοι μορφωμένοι, αγράματοι κλπ έχουνε δικαίωμα ψήφου. Επίσης πως αν η μάζα θέλει το α ή το β τότε αυτοί που είναι εξελιγμένοι θα πρέπει να ακολουθήσουν την μάζα.

Πολύ συνοπτικά, αυτό είναι το μάθημα για τα πολιτεύματα όπως διδάσκεται στην ΝΑ. Υπάρχει όμως ένα σημείο το οποίο παραλείπεται σκοπίμως. Το σημείο αυτό είναι η ελευθερία του λόγου; Τι γίνεται με την ελευθερία του λόγου στα υπόλοιπα πολιτεύματα; Η απάντηση είναι απλή, αν και δεν θα την ακούσετε στην ΝΑ. Γίνεται ότι και στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου.

Το μεγάλο προταίρημα της δημοκρατίας δεν είναι ότι μπορεί ο καθένας να ψηφίζει, αλλά ότι υπάρχει ελευθερία του λόγου. Χωρίς ελευθερία του λόγου δεν μπορεί να υπάρξει δημόσια ελευθερία, ούτε πραγματική εξέλιξη. Γιατί ο άνθρωπος εξελίσεται με τις επιλογές που κάνει.

Στην ΝΑ πιστεύουν πως για να εξελιχθείς πρέπει να κάνεις το "σωστό" όπως το σκέφτηκε κάποιος "ανώτερος πνευματικά" για σένα. Αυτό που συνήθως συμβαίνει στα μέλη είναι ότι κάποια στιγμή συνειδητοποιούν ότι ζούσαν μια ζωή που δεν ήταν δική τους. Κάνοντας τα λάθη αλλονών δεν μαθαίνεις να σκέφτεσαι για σένα, γίνεσαι ένα απλό εκτελεστικό όργανο.

Στην ΝΑ δεν υποστηρίζουν την ελευθερία λόγου, ούτε την ελευθερία πράξης, ούτε την ελεύθερη βούληση. Είτε συμφωνείς με την ΝΑ και τις αρχές της και την σοφία, είτε εν δυνάμει συμφωνείς, είχε όχι.

Από την στιγμή που μπαίνει κάποιος στην ΝΑ, αρχίζει μία προσπάθεια ελέγχου του ατόμου. Το πρώτο βήμα είναι να έρχεται στα μαθήματα, μετά να πληρώνει την συνδρομή του, μετά να συμμετέχει, να δουλεύει, όλο και πιο πολύ έως η ΝΑ να γίνει το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής του.

5 σχόλια:

  1. Έχουν μεγάλη σημασία οι 2 τελευταίες παράγραφοι. Ουσιαστικά στην Νέα Ακρόπολη απεχθάνονται την προσωπική πρωτοβουλία και την κριτική σκέψη πάνω στις διδασκαλίες της. Ουσιαστικά σκέφτεται μόνο ο αρχηγός και οι υπόλοιποι ακολουθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Fwtia sta kwloparartimata twn airetikwn!!!Thriskia mas einai o P.A.O.K re :D

      Διαγραφή
    2. Parta kai si malaka!!! Olimpiakara mori dikefali kota!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. '' Παλαιά και Νέα Δημοκρατία''. https://wp.me/p7pUmz-Gi

    ΑπάντησηΔιαγραφή